Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Familj häktad för bortförande av flicka

En pappa, en mamma och två söner misstänks för att ha försökt att föra bort en av familjens döttrar i Söderhamn. Alla fyra har häktats av Hudiksvalls tingsrätt.

Familjemedlemmarna häktas på sannolika skäl misstänkta för olaga frihetsberövande.

Tingsrätten anser att det finns risk att de kan försvåra utredningen och att de kan återfalla i brottslighet om de släpps på fri fot, enligt åklagaren Christer Sammens.

De fyra ska ha försökt att föra bort den 17-åriga dottern i familjen.

- Hon har uppfattat att hon riskerar att bli bortgift, säger Christer Sammens till TT.

- Den uppfattningen finns det visst stöd för, menar jag.

Nekar till brott

Alla fyra häktade förnekar brott.

- Min klient nekar till brott. Han säger att han blivit kallad till Söderhamn av en anhörig som ville bli hämtad, säger advokat Per Wiesel, som är pappans försvarsadvokat, till SVT Nyheter Gävleborg.

Familjen är hemmahörande i Västsverige och består av en man i 60-årsåldern, en kvinna i 45-årsåldern samt två män i övre tonåren. Den 17-åriga flickan har bott i Söderhamn.

- Hon har haft ett skyddat boende. Man har beslutat att hon ska vara omhändertagen, säger Christer Sammens till TT.

Tvingades in i bil

Det var i fredags som flickan blev intvingad i en bil i Söderhamn. I bilen fanns redan flickans yngre syster. I samband med att familjemedlemmarna greps av polisen uppges tumult ha uppstått på platsen och de båda flickorna försvann.

Den 17-åriga flickan är återfunnen och henne har man pratat med, enligt Sammens. Det är mer oklart vad gäller hennes 13-åriga syster.

- Man är ute för att lokalisera henne. Om man har hittat henne eller inte, eller vet var hon befinner sig, det vet inte jag. Det är framför allt socialtjänsten som vill ha reda på var hon finns, säger han.

Åtal ska väckas om två veckor.