"Förstod att det var något skumt"

ANNONS
|

För en vecka sedan fick Lars, från Hisingen, en faktura på posten. Avsändaren var det brittiska lotteriföretaget Euro Millions. Beloppet på 399 kronor skulle betalas snarast.

– Jag förstod först ingenting eftersom jag aldrig har hört talas om det här företaget. Jag har inte fått något sms av dem och jag har heller inte varit inne på deras hemsida, det är jag helt säker på.

På fakturan stod den angivet ett IP-nummer och även tidpunkter då Lars påstods ha varit ute på deras hemsida.

– Jag har ringt och kollat IP-numret med min operatör och de har inte ens den nummerserien över huvud taget. Jag är helt hundra på att jag aldrig har fått ett sms av dem eller besökt deras hemsida, varför skulle jag ha gjort det? Jag är väldigt restriktiv till spel över huvud taget och spelar aldrig på lotto - och skulle definitivt inte göra det på en brittisk hemsida.

ANNONS

Lars kontaktade polisen och skickade sedan tillbaka fakturan till företaget och meddelade skriftligt att han bestred den. Han har inte hört något från Euro Millions sedan dess.

– Det hela känns väldigt obehagligt, att någon har tagit reda på min adress och telefonnummer och sedan kontaktat mig. Jag hoppas att de aldrig kontaktar mig igen, säger Lars.

ANNONS