Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Civilminister Ardalan Shekarabi (S).

Förslag om begränsade välfärdsvinster

Regeringen och Vänsterpartiet är färdiga med ett förslag i frågan om vinstbegränsningar inom skolan och omsorgen. På fredagen väntas regeringen presentera en lagrådsremiss.

Både regeringskansliet och Vänsterpartiet har kallat till gemensam pressträff med civilminister Ardalan Shekarabi (S) och Vänsterledaren Jonas Sjöstedt. I kallelsen anges inte vad pressträffen ska behandla men enligt uppgift är det hanteringen av vinster inom skola och omsorg det handlar om.

Ett villkor för att Vänsterpartiet skulle stödja regeringens budgetar efter valet 2014 var att regeringen förband sig att lägga fram ett förslag om vinster i välfärden före valet i år.

I december aviserade Shekarabi och V:s förhandlare Ali Esbati en proposition på området senast i mars. För att det ska vara möjligt måste en lagrådsremiss vara klar vid den här tiden.

Shekarabi och Esbati aviserade i en debattartikel i december att förslaget ska rikta in sig på skolan och omsorgen. De skrev också att hälso- och sjukvårdssektorn inte omfattas eftersom en utredning ska tillsättas, med sikte på att börja lämna förslag i sommar.