Förseningar i tågtrafiken – tåg evakuerades

En nedriven kontaktledning på ett tågspår skapar stora förseningar för tågen från Stockholm mot Göteborg. Ett tåg inblandat i olyckan fick evakueras - något som orsakade totalstopp i trafiken mot Göteborg.

ANNONS
|

Evakueringen skedde på grund av en kontaktledning som rivits ner mellan Katrineholm och Flemingsberg utanför Stockholm av ett förbipasserande tåg. Ett MTR-tåg på väg mot Göteborg som var inblandat i nedrivningen av ledningen, står för närvarande helt stilla och blockerar ett av spåren.

– Vi kan använda ett av två spår, men under tiden som vi genomför evakueringen kommer trafiken att stoppas helt. Det kommer pågå i uppemot en timme, sade Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket strax innan evakueringen påbörjades.

Vid 16-tiden meddelande Trafikverket att evakueringen var avslutad, men att elfelet kvarstår på det södergående spåret mellan Katrineholm och Flen. Tågtrafiken trafikeras därför tillsvidare på ett av två spår i båda riktningar.

ANNONS

Enligt Beisi Sundin får passagerarna räkna med längre förseningar på grund av tågproblemen.

– Förseningarna är varierande men ser ut att öka. Tåg mot Göteborg kan räkna med uppåt två timmars försening, men jag ser även tåg som snarare är tre timmar försenade, säger Beisi Sundin.

Trafikverket uppger att problemen kommer att kvarstå resten av dygnet. Enligt prognosen ska den trasiga kontaktledningen lagas under natten. Klockan 05.00 på måndagen ska trafiken kunna rulla som vanligt igen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS