Fyra personer har gripits misstänkta för att ha försökt köra på en polisman i södra Stockholm. Arkivbild.
Fyra personer har gripits misstänkta för att ha försökt köra på en polisman i södra Stockholm. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Försökte köra på polis – fyra gripna

ANNONS

Fyra personer greps i södra Stockholm på fredagskvällen, inblandade i ett misstänkt mordförsök på en polis, efter att ha försökt köra på honom.

Händelsen inträffade i samband med att en bil vägrat stanna för en poliskontroll efter en hastighetsöverträdelse.

– Till slut skulle en patrull stoppa bilen med hjälp av en spikmatta och det var då föraren körde mot polismannen så han fick hoppa undan för att klara sig, säger Mikael Pettersson, vid Stockholmspolisen.

En helikopter hade fortsatt span på bilen som körde vidare. En stund senare upptäcktes bilen parkerad på en gata i Högdalen. Därefter kunde de fyra personerna i bilen lokaliseras och gripas.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS