En dömd sexbrottsling har fått sitt straff förlängt av Svea hovrätt. Arkivbild.
En dömd sexbrottsling har fått sitt straff förlängt av Svea hovrätt. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Förlängt straff för sexbrottsling

ANNONS

En man som dömts för grova sexualbrott mot nio olika kvinnor – bland annat i Knivsta söder om Uppsala 2018 och Täby norr om Stockholm 2020 – har fått sitt straff skärpt, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland.

Domen i Attunda tingsrätt i juni slog fast att mannen, som är i 30-årsåldern, ska sitta fyra och ett halvt år i fängelse för brotten, som begicks under sommartid och ofta i anslutning till badplatser.

Men Svea hovrätt anser att ytterligare ett av de övergrepp mannen åtalades för ska betraktas som grov våldtäkt och förlänger därför straffet med tio månader. Mannen ska därför sitta totalt fem år och fyra månader i fängelse, fastslår hovrätten.

ANNONS

Hans egen förklaring är att han mådde mycket dåligt och försökte lindra sin ångest genom att utsätta offren för olika sexualbrott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS