Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hovrätten dömer en man till fängelse för bland annat för grovt bokföringsbrott efter att ha drivit en trafikskola utan tillstånd. Arkivbild.

Fängelsedom för illegal bilskola står fast

I åtta år bedrev han trafikskoleverksamhet på flera orter i Västsverige utan att bokföra inkomster. Nu fastställer hovrätten domen mot mannen, som är i 50-årsåldern, till ett år och sex månaders fängelse för bland annat för grovt bokföringsbrott.

Den åtalade mannen har utan tillstånd drivit trafikskola på flera orter i Västsverige. Enligt lagen krävs tillstånd från Transportstyrelsen, något som mannen saknat. Trots att han fällts både i tingsrätten och i hovrätten för att sakna tillstånd har han fortsatt verksamheten. I april 2016 gjorde Ekobrottsmyndigheten en razzia hos mannen och han åtalades med hänvisning till verksamhetens inkomster.

Mannen har under minst sex år låtit bli att betala in skatter och avgifter och saknar helt bokföring för verksamheten. Åklagaren bedömer att det handlar om inkomster på flera miljoner kronor som inte redovisats. Men liksom tingsrätten har hovrätten inte ansett att verksamheten varit så omfattande som åklagaren menat.

Hovrätten fäller ändå mannen för får både grovt bokföringsbrott och bokföringsbrott. Även tingsrättens beslut om näringsförbud i fem år står fast. En av mannens bilar förverkas också.