Fyra fall av den indiska varianten har rapporterats in i Region Stockholm under tisdagen. Arkivbild.
Fyra fall av den indiska varianten har rapporterats in i Region Stockholm under tisdagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Första fallen av indiska varianten i Sverige

ANNONS

Fyra fall av den indiska virusvarianten har upptäckts i Sverige, uppger Region Stockholm.

Det är de första svenska fall som rapporterats in och samtliga finns i Stockholm.

Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, säger till TT att man nu ska undersöka omständigheterna kring dem.

Fler fall av den indiska varianten är i dagsläget inte kända i andra delar av Sverige.

– Vi får hoppas att det är så att man ringar in fallen ganska snabbt. Den brittiska varianten har tagit över i regionen och i hela Sverige, men den sydafrikanska och brasilianska varianten har vi ju ett antal av men de har inte på något vis tagit över. Så vi får hoppas att den här kan hanteras på samma sätt, säger Maria Rotzén Östlund till TT.

ANNONS

Hon är försiktig med att dra slutsatser kring beteendet hos den indiska varianten, men säger att den kan ha likheter med den sydafrikanska och den brasilianska varianten som inte bedöms vara lika smittsamma som den brittiska.

Hanna Schück/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS