Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen bekräftar nya skottlossningar i Sollentuna under lördagsnatten.

Extra poliser efter fyra skjutningar

Efter fyra skjutningar på två dygn i Sollentuna har polisen fått nog. Under natten mot måndag står polisens piketstyrka redo att ingripa, och förstärkning kan kallas in från hela Stockholm. Bakom skjutningarna kan en gängkonflikt finnas, enligt polisen.

- Vi har förstärkt upp ytterligare och ska ha personal på platser som vi bedömer som angelägna och som har kapacitet att agera om vi hamnar i en situation med en ny skjutning, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm till TT.

Enligt Lars Byström finns bland annat piketstyrkan att tillgå. Dessutom klassar polisen skjutningarna som en särskild händelse.

- Sollentuna ligger i polisområde Nord, men i och med en särskild händelse kan vi använda hela regionens resurser och ta upp folk från exempelvis Södertälje eller Norrtälje, säger Lars Byström.

Kulhål i kommunhus

Några minuter in på lördagsdygnet larmades polisen om misstänkt skottlossning vid Malmvägen i Sollentuna. Medan polisen undersökte platsen kom nya larm från Turebergs torg. Där hittade polisen tomhylsor och kunde konstatera ett flertal kulhål i kommunhusets fasad. Någon timme senare small det åter på Malmvägen, och polisen säkrade en tomhylsa på platsen.

Polisen misstänker att skjutningarna hör ihop och att de kan bottna i en gängkonflikt.

- Det är inget nytt fenomen att vi har kriminella grupperingar som har olika uppfattning, och det är en teori, säger Lars Byström.

De tre händelserna rubriceras som försök till mord, grovt olaga hot, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Skott från automatvapen

Under natten mot lördagen avlossades, vad som misstänks vara, automatvapen i ett bostadsområde i Sollentuna. Vittnen har berättat om flera gärningsmän som efter skottsalvorna slängde ett föremål som exploderade.

Inga misstänkta gärningsmän har gripits för någon av de fyra skjutningarna. Polisen har inte heller funnit några skadade.