Norrköpings tingsrätt har dömt en tidigare SD-politiker för våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande. Arkivbild.
Norrköpings tingsrätt har dömt en tidigare SD-politiker för våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Expolitiker döms för motstånd vid polisinsats

ANNONS

En tidigare SD-politiker i Norrköping har dömts för våldsamt motstånd i samband med ett polisingripande under en utekväll i fjol, skriver Norrköpings Tidningar.

Mannen åtalades i november, han satt då i Norrköpings kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna samt i den lokala partistyrelsen. Han har efter åtalet lämnat båda uppdrag.

– Han motiverade det med att det varit så mycket uppståndelse kring den här händelsen och att han inte hade tid, säger Benny Sellborn, tillförordnad ordförande för SD i Norrköping, till tidningen.

Enligt tingsrätten har polisen varken provocerat den dömde mannen eller vidtagit kraftfullare åtgärder än vad som krävts. Den tidigare politikern vill inte kommentera domen. Han döms till 40 dagsböter.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS