Polis och avspärrningar i Vellinge efter detonationen.
Polis och avspärrningar i Vellinge efter detonationen. Bild: Johan Nilsson/TT

Explosionen i Vellinge – troligen pyroteknik

ANNONS

Någonting exploderade natten till söndag vid ett radhus Vellinge i Skåne. De boende var hemma vid tiden för detonationen men skadades inte fysiskt.

Bombskyddet har under morgonen genomfört en brottsplatsundersökning för att bland annat ta reda på vad det var som exploderade.

– Det rör sig troligen om någon form av pyroteknik. Det verkar inte ha rört sig om någon större laddning eftersom skadorna var relativt begränsade, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisen i region Syd.

Explosionen, som skedde vid 03-tiden, krossade fönsterrutor, skadade fasaden och väckte grannar i flera delar av orten.

Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse. Det är oklart om dådet riktade sig mot något specifikt mål.

ANNONS

– Det är för tidigt att säga. Vi ska höra målsägarna för att försöka få en större klarhet i det inträffade, säger Evelina Olsson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS