Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De krossade fönstren har täckts över efter explosionen vid villan i Staffanstrop.

Explosion vid bostad kopplas till bilbrand

Familjen i Staffanstorp har tidigare vittnat mot en gängkriminell. Natten till nyårsafton brann familjens bil och nu har familjens bostad utsatts för ett sprängattentat.

- Det är klart att två sådana här grejer på så kort tid, det känns ju som att de grejerna har ett samband. Det kan vara en slump att det sker, förvisso, men det är klart att man sätter de här smällarna i samband med varandra, säger spaningsledare Stefan Svensson till TT.

Explosionen vid midnatt orsakade skador på fastighetens fönster. Händelsen rubriceras som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse. Än så länge finns ingen misstänkt.

Letar motiv

Att familjemedlemmarna tidigare vittnat mot en gängkriminell är en av de saker polisen tar fasta på i utredningen.

- Ja, men det är klart, vi letar framför allt efter en motivbild. Det är en av grejerna vi vänder upp och ner på, men vi försöker också se om det finns några andra tänkbara motivbilder, säger Stefan Svensson.

Enligt Sydsvenskan ledde rättegången som familjemedlemmarna medverkade i till att en man dömdes till ett års fängelse för bland annat försök till utpressning mot en av familjemedlemmarna.

En av familjemedlemmarna arbetar inom räddningstjänsten, rapporterar SVT.

- Jag kan bekräfta att det är en av mina kollegor som bor i bostaden. På nyårsafton exploderade hans bil, men jag känner inte till någon hotbild mot honom. Stödfunktioner har satts in och vi ser mycket allvarligt på händelsen, uppger räddningstjänstens yttre befäl Bo Nilsson för SVT Nyheter Skåne.

Oklart vad som smällde

Polisen fick in larmet om en explosion vid midnatt. Ingen person skadades, och de materiella skadorna blev inte så stora, enligt polisen. Det handlar om krossade rutor och fönsterbleck som slitits loss. Än så länge är det oklart vad det var som smällde.

- Jag väntar på svar från teknikerna som var ute på platsen i natt. Det är mycket möjligt att de inte kan svara på det i dag heller, utan att det måste gå iväg på analys för att vi ska kunna få en bild av det, säger Stefan Svensson.