Polisen har en stor personalstyrka på plats efter explosionen i ett trapphus i Årsta.
Polisen har en stor personalstyrka på plats efter explosionen i ett trapphus i Årsta. Bild: Nils Petter Nilsson/TT

Explosion i trapphus i Stockholmsförort

En explosion skedde i ett trapphus i ett flerfamiljshus i Årsta i södra Stockholm på torsdagskvällen. Polisen utgår från att händelsen har att göra med den omfattande våldsvågen i Stockholmsområdet.

ANNONS
|

– Det har kastats in en sprängladdning i trapphuset med splitterskador som följd, säger Ola Österling, presstalesperson vid polisen till TT.

Ingen person har rapporterats skadad i samband med explosionen, som inträffade vid 22-tiden.

Ärendet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Ingen person har gripits.

– Det finns en hög sannolikhet för att det här på ett eller annat sätt kan kopplas till de konflikter som resulterat i ett antal sprängningar, mordförsök och mord, säger Österling.

Bombtekniker har bedömt och undersökt platsen under kvällen. Kriminaltekniker genomför en brottsplatsundersökning för att säkra spår och annan teknisk bevisning.

Polisen har haft en stor insats på platsen och bland annat knackat dörr för att samla in vittnesuppgifter. Även räddningstjänsten ryckte ut i samband med larmet.

ANNONS

– Det var svag rökutveckling när vi kom fram, säger Tommy Wållberg, ledningsbefäl vid räddningstjänsten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS