Explosion i Jönköping - bombgrupp på väg

Polisen har ryckt ut till ett villaområde i Jönköping efter en explosion. – Jag vaknade av den sjukaste smällen, säger en boende till Jönköpings-Posten.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 03 i natt som polisen fick in ett larm efteratt flera personer hade hört en kraftig smäll och ringt till polisen.

En patrull åkte till platsen och kunde direkt konstatera vad det hela rörde sig om.

–Vi kunde konstatera att det rörde sig om en explosion efter flera stora skador på en bil. Vi vet inte exakt vad det är som har hänt. Vi är på väg dit med våra egna tekniker och även bombgruppen från Göteborg är på väg dit nu,säger Tommy Thorngren, presstalesperson vid polisen i Jönköping.

Ingen person skadad

Polisen har strax före 08-tiden spärrat av ett stort område för att säkra platsen och göra en teknisk utredning.

ANNONS

Området ska enligt Tommy Thorngren ligga utanför stadskärnan i Jönköping, i ett villaområde.Ingen person har kommit till skada i explosionen.

Det är i nuläget oklart vad omständigheterna till händelsen är, enligt polisen.

– Vi tittar redan nu utredningsmässigt på vad som kan ligga bakom det här. Vi har pratat med bilägaren som inte har skadats. Det här rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, säger Tommy Thorngren.

Är någon gripen?

– Efter vad jag har hört så har vi inte det. Arbetet pågår för att vi ska få fram mer information, säger han.

Polisen förtegen om hotbild

Under dagen kommer polisen arbeta med att följa upp de spår som man säkrat kring brottsplatsen. De kommer också att hålla förhör med flera personer, för att samla in vittnesuppgifter.

– Framför allt kommer vi att prata med mannen som har fått sin bil förstörd i den här explosionen, säger Thomas Agnevik som är presstalesman hos polisen i region Öst.

Finns det någon hotbild mot mannen som fick sin bil förstörd?

– Hotbilder är ingenting som vi kommenterar, men det är självklart att det är något som vi arbetar på att utreda, säger Thomas Agnevik.

"Visste inte om det var en dröm"

Jönköpingsposten har talat med en granne som bor i närheten.

– Jag vaknade av den sjukaste smällen men var osäker om det var en dröm eller inte, så jag somnade om sen. Men man blir lite orolig när sånt händer bredvid ens hus, säger en boende som vill vara anonym till tidningen.

ANNONS

Ytterligare en boende från området delar med sig om händelsen på tidningens Facebooksida:

–Jag hörde att min hund började gå omkring i vardagsrummet på nedervåningen, så jag fick gå ner för att lugna den.

Vid 10-tiden uppger Tommy Thorngren att området fortfarande är avspärrat.

–Så fort teknikerna är klara på platsen kommer man stämma av med polisen och förundersökningsledaren hur vi går vidare. Vi behåller avspärrningarna tills vi vet att alla är färdiga.

ANNONS