Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Explosion i en lägenhet i Malmö

En explosion inträffade under torsdagskvällen i en lägenhet i Malmö. – Jag kan bekräfta att det är en explosion som har inträffat där, sa Anna Göransson, pressinformatör vid polisen i Region Syd.

Larmet kom till polisen strax innan 22-tiden på torsdagskvällen. En explosion hade inträffat i en lägenhet i Malmö. Polisen spärrade av hela den gatan som lägenheten finns på. Bombtekniker kallades till platsen och undersökte lägenheten under kvällen. Vid 00-tiden hävde man avspärrningarna på gatan och en teknisk undersökning påbörjades.

Inga personer ska ha skadats i explosionen.

– Som vi förstår var det tomt i lägenheten när det smällde, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid polisen i Region Syd på fredagsmorgonen.

Polisen har på fredagsmorgonen slutfört en teknisk undersökning och intervjuat en del vittnen. Men de har en del information kvar att samla ihop innan de vill gå ut med en möjlig orsak till vad som kan ha orsakat explosionen.

Rubriceringen är allmänfarlig ödeläggelse just nu. Jag tror man kommer få en ganska klar bild av vad som hänt under dagen när vi sammanställt allt.

Ingen är misstänkt eller har gripits i samband med händelsen.

Polisen berättade för Sydsvenskan på fredagsmorgonen att explosionen kan ha orsakats av en handgranat. Två kvinnor är skrivna i lägenheten där attacken skedde, 22 och 37 år gamla. 

– Vi tror att det rör sig om ett riktat attentat, säger polisens informatör Ewa-Gun Westford till Sydsvenskan. 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.