Vänsterpartiets Malin Björk i EU-parlamentet. Arkivbild.
Vänsterpartiets Malin Björk i EU-parlamentet. Arkivbild. Bild: Fredrik Persson/TT

EU-parlamentariker tar strid mot Preemraff

ANNONS

Totalt 19 EU-parlamentsledamöter, däribland gruppledaren Manon Aubry från vänstergruppen GUE/NGL, kräver att regeringen ska stoppa Preems planerade utbyggnad av raffinaderiet i Lysekil.

"Se till att ni också tar ansvar på hemmaplan. Bara så kan ni fortsätta vara en trovärdig aktör på europeisk och global nivå", heter det i ett brev till statsminister Stefan Löfven (S) och miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP).

"Det är många ute i Europa som har ögonen på Sverige, och som förväntar sig att en svensk, rödgrön regering står upp för klimatet och säger nej till mer fossil verksamhet. Om inte Sverige är beredd att stå upp mot klimatomställningen så sänder det oerhört negativa signaler till resten av Europa", säger svenska ledamoten Malin Björk (V) i ett pressmeddelande.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS