Kritiken mot att Johan Pehrsons Liberalerna samarbetar med SD har varit massiv i EU-parlamentet.
Kritiken mot att Johan Pehrsons Liberalerna samarbetar med SD har varit massiv i EU-parlamentet. Bild: Anna Tärnhuvud

EU-parlamentariker lämnar i protest mot svenska Liberalerna

En fransk EU-parlamentariker lämnar den liberala gruppen i protest mot att svenska Liberalerna har allierat sig med Sverigedemokraterna.

ANNONS

Den franska EU-parlamentarikern Pascal Durand lämnar den liberala gruppen gruppen Renew Europe.

Enligt Politico lämnar han i protest mot att de svenska Liberalerna får vara kvar i gruppen trots att de allierat sig med Sverigedemokraterna.

Nu går Durand till S&D – Progressiva förbundet av socialdemokrater istället.

Kritiken har varit massiv inom den liberala gruppen efter att det stod klart att Liberalerna valt att samarbeta med Sverigedemokraterna. Bland annat bestämde man sig för att inte bjuda in svenska Liberalerna till möten. Diskussioner har också pågått om svenska parlamentarikern Karin Karlsbro ska uteslutas ur gruppen, men så blev det inte.

ANNONS

LÄS MER:Sverigedemokraterna tappar stöd – Moderaterna större

LÄS MER:Interna kritiken: Liberalerna förtjänar inte sitt namn

LÄS MER:Det blir Johan Pehrsons största utmaningar framåt

LÄS MER:Johan Pehrson försvarade sig i SVT:s Agenda

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS