Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den 36-årige mannen erkände bilstölden och bad om att bli frihetsberövad – för att hinna avtjäna sitt straff innan fruns förlossning. Arkivbild.

Erkände brott för att inte missa förlossning

I somras klev en 36-årig man in på polishuset i Malmö och erkände att han stulit en lyxbil och begärde att bli häktad. Han ville avtjäna sitt straff så fort som möjligt för att inte missa sitt första barns födelse, skriver Sydsvenskan.

Polisen kunde inte hitta någon efterlysning eller anmälan på den stulna bilen. Mannen hade tagit nyckeln från nyckelskåpet när bilförsäljaren tittade bort och på bilfirman hade ingen märkt att bilen var borta. Mannen fick därför gå hem igen.

Till slut hittade polisen en anmälan.

Mannen insåg snart att utredningen skulle dra ut på tiden. Eftersom han inte ville riskera att vara frihetsberövad under sin frus förlossning bestämde han sig för att snabba på processen. Men eftersom fall med frihetsberövade alltid prioriteras valde mannen att begå fler brott. Nio brott senare runt om i södra Skåne begick mannen innan han slutligen blev häktad.

- Nu vill jag hamna i fängelse för jag vill bli kvitt allting och få det ur världen, allt som jag har gjort. Jag vill inte gå och vänta, säger han i förhör.

Mannen har nu suttit häktad i väntan på rättegången som börjar nästa vecka. Sitt barns födelse hann han dock aldrig hem till. Han är nu pappa till en fyra veckor gammal flicka.