En vuxen och två barn döda – påkörda av tåg i Hässleholm

En vuxen och två barn är döda efter att ha blivit påkörda av ett tåg utanför Hässleholm. Polisen har inlett förundersökning om mord där de två barnen är målsägande.
– Det som har hänt är oerhört tragiskt, säger polisens presstalesperson, Robert Loeffel.

ANNONS

En vuxen och två barn har dött efter att ha blivit påkörda av ett tåg utanför Hässleholm. Polisen har inlett en förundersökning om mord i två fall. Barnen är målsägande. Anhöriga har underrättats.

– Vi kan bekräfta att det finns en relation mellan barnen och den vuxne. Vi söker ingen utomstående gärningsman utöver de inblandade, säger Robert Loeffel, presstalesperson i polisområde Blekinge och nordöstra Skåne.

En större polisinsats pågick vid platsen under onsdagseftermiddagen.

– I området finns det vägar men jag vet inte exakt var själva påkörningen ska ha skett eftersom vi har ett stort område avspärrat, sa polisens presstalesperson Åsa Emanuelsson.

ANNONS

Enligt polisen finns det inga utomstående vittnen till händelsen.

– Vi kommer vara kvar här länge ikväll och stambanan är fortsatt avstängd. Våra tekniker är också kvar på platsen och undersöker och samlar in material, säger Robert Loeffel.

Vid 19.30 under onsdagskvällen var trafikstoppet hävt och polisen är klara på platsen.

”Flera personer på spåren”

Larmet om en tågolycka kom vid 10.46 på onsdagsförmiddagen. Polis, räddningstjänst och ambulans ryckte ut till platsen.

– Det är flera personer som befunnit sig på spåren som körts på av tåg. Som det ser ut är det mer än en person och läget är väldigt allvarligt. De satt inte i bil, sa Patrik Freij, inre befäl vid räddningstjänsten i Hässleholm.

Enligt räddningstjänsten blev personerna inte påkörda vid en tågövergång.

– Vi fortsätter med att få klart arbetet klart på plats med ambulans och polis. Sedan ska vi ta hand om personal som varit ute på plats och ge dem stöttning.

Tåget lämnade Malmö strax efter klockan 10

SJ bekräftade att det rörde sig om ett av deras snabbtåg.

– Tåget lämnade Malmö klockan 10.04, sa Lina Edström, presskommunikatör på SJ.

Enligt SJ var tåget fullbokat utifrån reglerna på högst 50 procents kapacitet, som gäller ombord på SJ:s tåg fram till den 15 juli.

ANNONS

På frågan om hur man nu ska ta hand om personalen ombord svarar Lina Edström att man har tydliga rutiner.

– Personalen tas ur tjänst. Framförallt lokföraren men även övrig personal, och de erbjuds samtalsstöd.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS