En person har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i ett femvåningshus på Östermalm i Stockholm.
En person har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand i ett femvåningshus på Östermalm i Stockholm.

En skadad i brand på Östermalm

Storstockholms brandförsvar larmades under lördagseftermiddagen om en brand i en lägenhet. – Det är bekräftat att det brinner. Vi jobbar för fullt på platsen, bekräftar Niklas Carlweitz, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 16 som SOS Alarm började få in samtal om branden. Initiala uppgifter till räddningstjänsten gjorde gällande att det kom rök från en lägenhet på bottenvåningen i ett flerfamiljshus vid Riddargatan på Östermalm.

– Vi är framme och undersöker hur vi ska fortsätta insatsen. Just nu är rökdykare inne i lägenheten och söker igenom den för att säkra att det inte är någon kvar inne i bostaden, saNiklas Carlweitz, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, vid klockan 16:20.

Så tillade han:

– I nuläget bedömer vi inte att det finnsnågon risk för spridning av branden till andra lägenheter eller närliggande byggnader.

ANNONS

Räddades från lågorna

En stund senare visade det sig att det faktiskt funnits en person kvar i lägenheten när släckningsinsatsen inleddes. Rökdykarna lyckades få ut personen ur den brinnande lägenheten.

– En person har förts till sjukhus, bekräftade polisens pressinformatör i Stockholm, Eva Nilsson.

En del boende uppgavs ha spontanevakueratfastigheten. Polispatruller är på plats och biträder räddningstjänsten.

– Nu ska branden vara släckt, förkunnade Eva Nilsson strax innan klockan 17 på lördagen.

ANNONS