Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

En person skjuten till döds

Två personer hittades skjutna i Skärholmen, söder om Stockholm under onsdagseftermiddagen. En av personerna har nu dött till följd av sina skador. En intensiv jakt på gärningsmän pågår.

Polisen fick in larmet 15.05 om en skottlossning i Skärholmen. Enligt polisen har två personer blivit skjutna, varav en har dött av sina skador. Tillståndet för den andra personen var under kvällen kritiskt.

Området har spärrats av

Polisen har spärrat av området där skottlossningen ägt rum, och de skadade fördes inledningsvis till sjukhus med ambulans.

Kan ha fångats på kamera

En förundersökning om mord och mordförsök har inletts. Enligt polisens presstalesman Lars Byström är polisen på plats med tekniker och jobbar på att få fram spår efter gärningsmannen eller gärningsmännen. Samtidigt arbetar enheten för grova brott med att ta reda på om det finns några övervakningskameror eller liknande utrustning i området som kan ha fångat händelsen på bild.

Polisen har också hundpatruller på plats och knackar dörr i området i hopp om att kunna samla in fler uppgifter om händelsen.

Finns vittnen till händelsen

Man förhör även vittnen.

– Det är sällan sådana här saker sker i Stockholmsregionen utan att det finns vittnen. Jag har ingen uppgift om hur många vittnen det finns till händelsen, men vi började att förhöra folk tämligen omgående när vi kom till platsen, säger han.

För att inte påverka de vittnen som finns, vill polisen inte specificera hur många gärningsmän som polisen misstänker att det rör sig om.

– Vi har som mål att fånga in så många som möjligt, men vill inte mållåsa eventuella vittnen genom att gå ut med uppgifter kring antalet, säger Lars Byström.

Flera personer har tagits in till förhör av polisen, men det kan röra sig om både misstänkta och vittnen. Vid 20.00 hade polisen ännu ingen gripen.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.