Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

En person skjuten – misstänkt gripen

En man har skadats i en misstänkt skjutning på Skärgårdsvägen i Mörtnäs, sydost om Stockholm, runt kvart i tre i eftermiddags. Polisen har gripit två misstänkta gärningsman, samtidigt som den skadade just nu opereras.

Uppgiften om att den skadade blivit skjuten i benet kom inledningsvis från den person som först larmade polisen. Den skadade fördes till sjukhus med ambulans och en polispatrull skickades till sjukhuset.

Vid 16.10 bekräftade polisen att högst troligen rör sig om en skottskada, antingen i ena eller båda benen. Mannens skador är allvarliga.

– Men eftersom den skadade mannen opereras just nu har polispatrullen inte kunnat prata med läkarna än, säger Eva Nilsson, polisens presstalesman i region Stockholm.

 

Man gripen söder om Stockholm

Strax efter den misstänkta skjutningen flydde en vit bil från brottsplatsen. Mer än en timme efter skjutningen greps en man, men polisens presstalesman kan i nuläget inte svara på om det är den vita bilens förare som gripits.

– Det jag kan säga är att den misstänkte greps söder om Stockholm. Den gripnes identitet är fastställd, men vi har fortfarande inte fastställt identiteten på den skadade mannen, säger Eva Nilsson.

Senare på onsdagskvällen greps ytterligare en man misstänkt för inblandning i dådet.

I området för brottet befinner sig ett stort antal polispatruller och även polisens tekniker har anlänt till platsen. Vittnen på platsen förhörs och en förundersökning är inledd om synnerligen grov misshandel.

Texten uppdateras

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.