En person död i skottlossning

En person har dödats och en skadats i en skottlossning utomhus i Hagalund i Solna. Polisen stoppade både pendeltågen och tvärbanan i området i jakten på eventuella gärningspersoner. Mannen som fördes till sjukhus greps under tisdagskvällen misstänkt för mord.

ANNONS
LocationStockholm||

Polisen fick ett antal samtal om flera höga smällar utomhus i Hagalund strax efter klockan 17 på tisdagen. Två personer hittades skadade på platsen.

De båda personerna fick först vård av sjukvårdspersonal, men enligt polisen gick det inte att rädda livet på en av dem. En av personerna, en man, fördes till sjukhus med oklara skador.

Vid 21.20-tiden meddelade polisen att mannen som fördes till sjukhus är misstänkt för mord. Han är också målsägande i utredningen gällande mordförsök och misshandel.

En annan man har gripits misstänkt för misshandel.

Kollektivtrafiken stoppades

I jakten på skytten eller skyttarna begärde polisen att pendeltåg och tåg på tvärbanan skulle stå stilla tills dess att man hunnit söka igenom perronger och de tåg som stod inne. Drygt en timme senare var kollektivtrafiken i gång igen.

ANNONS

Brottsplatsen har spärrats av för en teknisk undersökning. När teknikerna är klara på plats kommer polisen att undersöka platserna där skjutvapen ska ha hittats, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen knackade också dörr i närområdet under kvällen för att höra eventuella vittnen.

Pågående konflikter i regionen

En boende i området berättar för Expressen att han befann sig en bit bort när han hörde skotten.

– Det smattrade bara till. Jag fick det till åtta smällar och jag hörde att det var automateld, säger han till tidningen.

Polisen ska utreda om skottlossningen kan kopplas till den senaste tidens blodiga konflikter i Stockholmsområdet.

– Vi är fullt medvetna om att det pågår konflikter i regionen, men nu samlar vi in information om den här händelsen så får vi titta på likheter och olikheter sen, säger Towe Hägg till Expressen.

I januari skottskadades en man i 20-årsåldern allvarligt efter en skjutning i samma område.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS