En miljon invånare i Region Stockholm har fått sin första dos vaccin mot covid-19. Arkivbild.
En miljon invånare i Region Stockholm har fått sin första dos vaccin mot covid-19. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

En miljon vaccinerade i Stockholm

En miljon invånare har fått minst en dos vaccin mot covid-19 i Region Stockholm.

ANNONS

Det handlar om drygt 1 022 000 stockholmare som har fått sin första vaccinspruta, vilket motsvarar 54,7 procent av regionens befolkning. Nästan en tredjedel, 524 000 personer, har även fått sin andra vaccinspruta.

För tillfället vaccineras de som är 35 år och äldre i Stockholm.

"För att minska risken för ökad smittspridning i höst är det viktigt att så många som möjlighet vaccineras när möjligheten erbjuds", säger regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg i ett pressmeddelande.

I Region Skåne och Västra Götalandsregionen är vaccinationssiffrorna något lägre. I fredags hade närmare 550 000 av Skånes invånare fått minst en vaccinspruta, vilket är hälften av regionens vuxna befolkning. Nästan 28 procent hade fått två doser, samma andel som i Region Stockholm.

ANNONS

I Västra Götalandsregionen hade i fredags 47 procent av invånarna – drygt 640 000 personer – vaccinerats med minst en dos. 24 procent var fullt vaccinerade.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS