Polisen utreder ett grovt brott i Brandbergen i Haninge kommun och har gripit en person. Arkivbild.
Polisen utreder ett grovt brott i Brandbergen i Haninge kommun och har gripit en person. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

En gripen för explosion i Brandbergen

En kraftig explosion inträffade i Brandbergen i Haninge under fredagen. Nu har en person gripits och anhållits misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

ANNONS

Det var strax före klockan 19 på fredagen som den kraftiga explosionen inträffade i bostadsområdet i Brandbergen, söder om Stockholm. Flera polispatruller skickades till platsen.

– Det greps en person under natten och vi har fortsatt med utredningsåtgärder under hela dagen, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Mer exakt vad som inträffade på platsen är oklart. Polisen undersökte under fredagen ett misstänkt föremål, som flyttades till en säker plats. Ingen person skadades i explosionen och det har heller inte upptäckts några skador på fasader.

Personen som greps anhölls under lördagsmorgonen, skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt uppgifter till Aftonbladet skedde detonationen i ett trapphus och polisen har under dagen genomfört en husrannsakan på en adress i bostadsområdet.

ANNONS

Niklas Svahn/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS