Minst fyra skott uppges ha avlossats mot en restaurang i Trelleborg.

En gripen efter skottlossning i Trelleborg

Flera skott ska ha avlossats mot den öppna restaurangen i Trelleborg, men ingen människa skadades. En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för inblandning i skottlossningen.

Enligt uppgifter till Sydsvenskan fanns flera personer på restaurangens uteservering när skotten avlossades, men ingen ska ha skadats.

- Vi har ganska många vittnen, men jag vet inte hur många av dem som har suttit på uteserveringen eller inte, säger Kim Hild, presstalesperson på polisens ledningscentral i region Syd, till TT.

Mannen misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott. Larmet om skottlossningen kom in strax före midnatt. Bilder från platsen visar på minst fyra skotthål i ett av restaurangens fönster.

- Det är ett skarpt vapen som har använts och vad jag förstår är det flera skott som har avlossats. Hur många varierar lite i vittnesuppgifterna, säger Kim Hild.

Enligt Sydsvenskan ska två misstänkta gärningsmän ha lämnat platsen på moped. Tio minuter efter larmet om skottlossningen fick polisen uppgifter om att en moped brann drygt en kilometer från platsen där skottlossningen skett.