En dog i olycka norr om Lidköping

ANNONS
|

Det var på en raksträcka väster om Ågårdsrondellen som olyckan inträffade vid ettiden på natten. Den omkomne 37-åringen var ensam i sin bil och han kolliderade med en mötande bil med tre personer: en 32-årig kvinna, hennes make och deras ettåriga baby.

Sannolikt var det mycket halt på olycksplatsen och de bägge bilarna frontalkolliderade. Den 37-årige mannen fördes svårt skadad med ambulanshelikopter till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg men hans liv stod inte att rädda. Han avled enligt SU:s pressjour av sina skador på söndagsmorgonen.

Den 32-åriga kvinnan i den andra bilen fick tas loss av räddningspersonal sedan hon satt fastklämd i bilen. Hon fördes först till Kärnsjukhuset i Skövde, men flyttades under natten också hon till Sahlgrenska. Kvinnans skador är allvarliga men hennes läge är stabilt.

ANNONS

Hennes make och babyn fördes också till sjukhus med skador men babyn som satt fastspänd i bilbarnstol skall enligt uppgift ha klarat sig utan svårare skador.

- Vi utreder olyckan men har fortfarande inte klarhet i exakt vad som hänt, säger Kristoffer Hjelm vakhavande befäl vid Lidköpingspolisen. Vi har tagit bägge bilarna i beslag för att undersöka om det finns något fel på dem som kan ha medverkat till olyckan. Rikväg 44 är relativt rak vid olycksplatsen men det var sannolikt halt vid ettiden på natten på den aktuella sträckan.

ANNONS