Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/9

En död och en skadad vid skottlossning i Malmö

En bil blev beskjuten sent på lördagskvällen i Malmö och kraschade in i andra bilar. En skottskadad person hittades i bilen och kort därefter hittades ytterligare en person i en lägenhet i närheten. Två personer ska ha flytt på cykel – Det är där koncentrerar vi vårt polisarbete nu, säger presstalesperson Ewa-Gun Westford.

Det var vid 22.13 på lördagskvällen som nåddes av flera larm om skottlossning i stadsdelen Kirseberg. När polisen kom till platsen hittade polisen en skottskadad person i en bil och påbörjade första hjälpen. Personen fördes sedan till sjukhus.

Polisen fick även uppgifter som ledde dem till en lägenhet i området där de fann ytterligare en skottskadad person. Även denne fördes till sjukhus.

– Båda männen verkar ha blivit skjutna i bilen. En 23-årig man påträffades svårt skadad i bilen och en 22-årig man som hittades i lägenheten, säger Ewa-Gun Westford, polisens presstalesperson.

Hon fortsätter:
–  Efter alla händelser i Malmö den senaste tiden har nog vi blivit rätt bra på att veta vad vi ska titta efter. Vi har gjort en del fynd och fick uppgifter som gjorde att vi senare kunde hitta den andra mannen i lägenheten.

Under natten meddelade polisen att den 23-årige mannen hade dött av sina skador.

Just nu jobbar man med att få fatt på personen som misstänks för skjutningen. Man har bland annat genomfört dörrknackning i området. 

– Vi hör med vittnen på platsen. Det är ju lördagskväll och många som är ute och många som både har sett och hört en del, berättade Calle Persson vid polisen i Region Syd under natten. 

Avspärrat för teknisk undersökning

Polisen har även spärrat av gatan för en teknisk undersökning.

– Vi söker området med vapenhund. Vi har även patruller på plats på sjukhuset. Dels för att försöka höra med de skadade men också för att prata med personalen och få information, säger Persson.

Även bilen där en av personerna hittades genomgår teknisk undersökning. Enligt TT hade den krossade rutor och såg ut att ha kraschat in i flera andra bilar. 

På morgonen berättade polisen att man har gjort vissa fynd i området. 

– Men jag kan inte gå in på vad det rör sig om för fynd, säger Mikael Lindh. 

Under dagen fortsätter polisen teknisk undersökning och förhör med vittnen. Två personer ska ha försvunnit på cykel.

–Det är där koncentrerar vi vårt polisarbete nu. Vi tittar på vilket håll man kan ha försvunnit, för att komma fram till flyktvägen, säger presstalesperson Ewa-Gun Westford

Vårdas för allvarliga skador

Den skottskadade 22-åringen vårdas just nu på sjukhus. Denne ska enligt polisen ha fått allvarliga skador efter skottlossningen men läget ska vara stabilt.

Ingen har ännu blivit gripen för händelsen, och i nu läget finns inga misstänkta. En förundersökning gällande mord alternativt dråp har inletts. 

Flera skottlossningar

Malmö har den senaste tiden drabbats av flera skottlossningar. 

16-årige Ahmed Obaid sköts ihjäl vid en busshållsplats i Rosengård 12 januari. En 18-åring sköts med flera skott i Fosie en vecka senare men överlevde eftersom han bar skyddsväst.

LÄS MER: Man skjuten i huvudet utanför restaurang

En vaktmästare som skottade snö sköts med flera skott i ryggen den 8 februari norr om Pildammsparken i centrala Malmö. En 23-åring sköts i huvudet utanför en restaurang vid Möllevångstorget i Malmö 12 februari i ett dåd som enligt polisen var planerat. 2 mars besköts en 60-årig man i stadsdelen Fosie.

– Det är för tidigt att säga om det finns någon koppling till de tidigare skottlossningarna, säger Mikael Lindh.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.