Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/14

En död efter skottlossningen i Malmö

Under söndagskvällen skadades fyra män i samband med en skottlossning i ett bostadsområde i Malmö, varav en nu dött på sjukhuset, och en annan kämpar för sitt liv. Flera av skotten ska ha gått in i en lägenhet där barn befann sig. Nu försöker polisen hitta de misstänka gärningsmän som ska ha lämnat brottsplatsen på moped.

 

Det var vid 19-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till Gullviksborg i södra Malmö. Fyra män skadades i en skottlossning och en av männen har nu dött på sjukhuset enligt polisen. Rubriceringen ändras nu därför från mordförsök till mord.

- Vi har inga misstänkta i nuläget, men flera vittnen har hörts och fler kommer höras. Förhoppningsvis kommer vi snart att kunna höra de vittnen som vårdas på sjukhus, säger Calle Persson hos polisens ledningscentral i Malmö.

Ska ha blivit skjuten i huvudet

Enligt Anna-Lena Boyde på sjukhuset i Malmö där de tre skadade männen vårdas ska personen som avled ha blivit skjuten i huvudet. Av de andra tre vårdas två fortfarande på sjukhuset.

– En har avlidit, en har gått hem och en har livshotande skador, säger hon.

Polisen vet ännu inte hur många gärningsmän det rör sig om.

– Vi har ingen exakt uppgift på hur många, men minst en lämnade platsen på en moped, säger Anna Göransson hos polisens ledningscentral i Malmö.

Det finns även uppgifter om att männen ska ha använt sig av automatvapen. Tomhylsefynd och vittnesuppgifter tyder på att minst 20 skott har avlossats, enligt Sydsvenskan.

Skotten kunde ha träffat barn

Vittnen har berättat för Sydsvenskan att flera smällar hördes och att två personer sedan bars iväg till två personbilar som lämnade platsen.

– Fötterna stack ut genom rutan på bilen, säger vittnet till tidningen.

Flera av skotten ska ha gått in i en lägenhet där det befunnit sig barn. 

– Det var en lägenhet som blev träffad i skottlossning, och i lägenheten befann sig en familj och barn, säger Lars Förstell, informatör vid Malmöpolisen. 

Tomhylsor har hittats

Platsen där skottlossningen inträffade är avspärrad.

– Vi har påbörjat en teknisk undersökning på platsen och har än så länge anträffat tomhylsor. Vi vill ha så mycket information som möjligt från personer som kan ha sett eller hört något, uppger Göransson. 

Inga signalement 

Inga personer har i nuläget gripits.

– Vi har inga givna signalement på några gärningsmän, men vi har en pågående insats för att försöka hitta dem, säger Göransson. 

Vid 20-tiden beslagtog polisen en bil i samband med utredningen.

–  Vad det är för bil har jag inga uppgifter på. 

Varför är den intressant för utredningen?

– Det kan jag inte kommentera, säger Anna Göransson. 

Texten uppdateras. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.