Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i 40-årsåldern har anhållits, misstänkt för gårdagens skottlossning i Trollhättan. Arkivbild.
En man i 40-årsåldern har anhållits, misstänkt för gårdagens skottlossning i Trollhättan. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

En anhållen efter skott i Trollhättan

En man har anhållits efter skottlossningen i Trollhättan under måndagen. Han misstänks för mordförsök och grovt vapenbrott.

En man i 40-årsåldern har gripits i Trollhättan, med anledning av gårdagens skottlossning, skriver polisen på sin hemsida. Efter förhör anhölls han av åklagare misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott.

Det var vid 18:30-tiden på måndagen som flera personer larmade polisen i området Kronogården i Trollhättan. Höga smällar hade hörts i området och i samband med det sågs flera personer springa från platsen.

När polisen kom fram var inga personer kvar på platsen. Senare på kvällen greps dock den nu misstänkta 40-åringen.

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats i skottlossningen. Enligt TTELA har inte heller något offer hört av sig till polisen.

– Vi har ännu ingen målsägande, eftersom vi inte har hittat någon skadad, och heller ingen gärningsman för tillfället. Men vi fortsätter att arbeta vidare på platsen och hör vittnen, sa Peter Adlersson, polisens presstalesperson till tidningen på måndagen.

Polisen har genomfört dörrknackningar i området och deras insatsstyrka var på plats.