Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Elever skadade efter knivskärning vid skola

Ett stort polispådrag har kallats till en skola i Jönköping efter ett knivbråk. Två personer ska vara skadade och polisen har gripit en person som är misstänkt för grov misshandel.

Vid 07.56 på onsdagsmorgonen fick polisen in ett samtal om att en person med en större kniv i handen befann sig på en skolgård och att två personer var skadade.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– De uppgifter som vi har är att det har använts någon form av stickvapen. Polisen har tagit ett stickvapen i beslag och nu får vi se om det har används vid tillfället, säger Kristoffer Axell, områdespolischef i Jönköping.

Två elever vid skolan har skadats, men ingen allvarligt.

– Två personer har lättare skador. Minst en person har förts till sjukhus, säger Kristoffer Axell.

Ett stort polispådrag skickades till skolan och med hjälp av vittnesuppgifter kunde polisen gripa en misstänkt gärningsman i ett bostadsområde i närheten av skolan.

– Personen som greps är en pojke under 15 år. När vi fick fram identiteten hävde vi gripandet men pojken är omhändertagen för förhör, säger Kristoffer Axell.

Enligt honom ska gripandet ha gått lugnt till. Pojken är misstänkt för grov misshandel mot de två eleverna.

Strax före 9-tiden på onsdagsmorgonen uppgav polisen att det akuta händelseförloppet avbrutits, och att situationen vid skolan i Jönköping är under kontroll. Enligt polisen ska det inte finnas risk för fler personskador.

Skolans rektor bekräftar det inträffade för GT.

– Jag kan bekräfta det, säger rektorn.

Aftonbladet har pratat med Peter Lindström, ansvarig för förskolorna i kommunen. Han bekräftar att det skett en incident. Han säger att två elever förts till sjukhus och att en person gripits.

– Den gripne är också elev på skolan, säger Peter Lindström.

Den uppgiften bekräftar inte polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.