Elevassisten är tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott. Han köptes ut av Malmö stad för nästan 90 000 kronor.
Elevassisten är tidigare dömd för misshandel och narkotikabrott. Han köptes ut av Malmö stad för nästan 90 000 kronor. Bild: FREDRIK SANDBERG / TT

Elevassistenten om tjejer: ”Svart bälte i avsugning”

Elevassistenten erbjöd sig att göra en kvinnlig kollega gravid på skolans toalett och sa att vissa tjejer har ”svart bälte i avsugning”. Trots att han tidigare dömts för misshandel anställdes han på en skola i Malmö, rapporterar Sydsvenskan.

ANNONS
|

Mannen, som idag är i 30-årsåldern, har tidigare dömts för misshandel och narkotikabrott. Det var ingenting som rektorn på en grundskola i Malmö visste om när mannen fick jobb som elevassistent.

I sitt personliga brev till skolan ska mannen ha skrivit: ”Jag kan förbättra andra människors livskvalité”.

– Vi visste inte att han var dömd för brott och hade ingen anledning att misstänkta något. Vi följde rutinerna, tog referenser och registerutdrag från polisen, säger skolans rektor till Sydsvenskan.

Elevassistenten: ”Tjejer med chokers har svart bälte i avsugning”

Elevassisten får med hjälp av facket ett nytt vikariat och blir så småningom inlasad och får fast tjänst, trots att han ofta sitter med mobilen på arbetstid och kommer för sent.

ANNONS

Problemen eskalerar och kvinnliga kollegor slår larm om sexistiska och kränkande kommentarer.

Elevassistenten säger att tjejer som har chokers har ”svart bälte i avsugning” och erbjuder sig att göra en kvinnlig kollega gravid på skolans toalett. Han pratar också om hur man kan tafsa på tjejer.

Köpts ut för nästan 90 000 kronor

Anställningen avslutas genom att Malmö stad köper ut elevassistenten för strax under 90 000 kronor.

Efter att elevassistenten lämnat skolan döms han återigen för misshandel av en partner. Misshandeln ska ha skett framför deras barn och samtidigt som han arbetade som elevassistent. Offret ska han ha träffat när han jobbade på skolan, skriver Sydsvenskan.

Rektorn: ”Krävs en klanderfri bakgrund”

Skolans rektor säger att han agerat annorlunda vid anställningsintervjun om han vetat om att mannen var dömd för ett våldsbrott.

– Då hade jag sett på honom på ett annat sätt. Man kan få en andra chans, absolut. Att arbeta på lager är en sak, men att arbeta med barn, då krävs en klanderfri bakgrund, säger rektorn till Sydsvenskan.

LÄS MER:Stor ökning av elevassistenter – "billigare"

LÄS MER:Elevassistent döms för våldtäkt mot flicka

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS