Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

SD-politikern Kent Ekeroth hamnar inte på valbar plats i riksdagsvalet. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Ekeroth petas från SD:s riksdagslista

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth kommer inte att finnas med på valbar plats på Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet, skriver Aftonbladet.

- Jag kan bekräfta att Kent Ekeroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan. Inför beredningen har vi bett samtliga partidistrikt inkomma med nomineringar och inget har föreslagit Kent Ekeroth, säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, till tidningen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I december friade Svea hovrätt friar Ekeroth från ringa misshandel efter att ha örfilat en man i en krogkö i Stockholm. Ekeroth sade att han handlade i självförsvar när han blev angripen.

Trots den friande domen lämnade Ekeroth, efter uppmaning av partiledningen, sin plats i justitieutskottet. Redan före domen var budskapet från partiledningen klart och tydligt: Ekeroth bör lämna utskottet, även om han frias.

Därmed markerade partiledningen att tålamodet var slut med Ekeroths eskapader, som till exempel hans inblandningar i järnrörsskandalen, extremiståsikterna i Avpixlat och Putilov-affären.

Ekeroth har andra plattformar för sina budskap än riksdagen; han är aktiv på sociala medier och har fortsatt koppling till Samhällsnytt (tidigare Axpixlat, reds anm).

Ekeroth vill inte uttala sig för TT.