Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

SD-politikern Kent Ekeroth hamnar inte på valbar plats i riksdagsvalet. Arkivbild.

Ekeroth petas från SD:s riksdagslista

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth kommer inte att finnas med på valbar plats på Sverigedemokraternas riksdagslista inför valet, skriver Aftonbladet.

- Jag kan bekräfta att Kent Ekeroth inte kommer att finnas med i valberedningens förslag. Valberedningen är enig i den här frågan. Inför beredningen har vi bett samtliga partidistrikt inkomma med nomineringar och inget har föreslagit Kent Ekeroth, säger Michael Rosenberg, valberedningens ordförande, till tidningen.

I december friade Svea hovrätt friar Ekeroth från ringa misshandel efter att ha örfilat en man i en krogkö i Stockholm. Ekeroth sade att han handlade i självförsvar när han blev angripen.

Trots den friande domen lämnade Ekeroth, efter uppmaning av partiledningen, sin plats i justitieutskottet. Redan före domen var budskapet från partiledningen klart och tydligt: Ekeroth bör lämna utskottet, även om han frias.

Därmed markerade partiledningen att tålamodet var slut med Ekeroths eskapader, som till exempel hans inblandningar i järnrörsskandalen, extremiståsikterna i Avpixlat och Putilov-affären.

Ekeroth har andra plattformar för sina budskap än riksdagen; han är aktiv på sociala medier och har fortsatt koppling till Samhällsnytt (tidigare Axpixlat, reds anm).

Ekeroth vill inte uttala sig för TT.