Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverigedemokraternas Kent Ekeroth och hans advokat Johan Eriksson inför rättegången vid Stockholms Tingsrätt. Ekeroth är misstänkt för ringa misshandel i en krogkö.

Ekeroth om händelsen: "Blev dödshotad"

Kent Ekeroth förnekar att det var han som först angrep en person i en krogkö i centrala Stockholm.

Efter slaget ska Ekeroth ha svarat med att slå tillbaka.

- För att värja mig och skapa avstånd så viftar jag till med min högra hand innan jag vänder mig om och flyr från platsen, säger han.

Kent Ekeroths försvarsadvokat Johan Eriksson har tidigare påpekat att Ekeroth direkt erkände att han också har utdelat ett slag men att det var i nödvärn.

Under rättegången har även målsäganden gett sin version. Personen stod i kön till klubben och såg Kent Ekeroth längst fram i kön som försökte "argumentera sig in".

Blir chockad

- Efter en stund blir han inte insläppt varpå han går. När han går förbi säger jag "hade du kul med järnrören" varpå han svingar. Jag blir chockad, en Säpovakt kommer fram och tar bort Ekeroth.

Målsäganden förklarar sin kommentar med att han ville "retas lite".

- Jag hade inte väntat mig att han skulle komma fram mot mig. Jag trodde verkligen inte att det skulle ske.

Enligt målsäganden var han svullen och röd flera dagar efter händelsen. Rätten visar också ett foto på målsägandes kind som togs samma natt och som visar en ordentlig rodnad.

Ifrågasätter Ekeroth

Efter att båda har berättat sina versioner frågar målsägandes advokat Kristofer Stahre om Ekeroth menar att målsägande ljuger.

- Antingen ljuger han eller så minns han inte. Det jag säger stämmer, säger Ekeroth.

Kent Ekeroth säger att han inte var full vid händelsen men att han samtidigt "inte hade satt sig i en bil". Exakt hur mycket han druckit minns han inte.

Ekeroth säger att han hade haft en lugn kväll före händelsen. Han och hans kompisar hade varit på restaurang under kvällen och bestämt sig för att gå vidare till den aktuella klubben.