Ebba Busch missar SVT:s partiledardebatt

KD:s partiledare Ebba Busch missar SVT:s stora partiledardebatt på söndag. Enligt Aftonbladet befinner hon sig på semester utomlands – och har varken informerat SVT eller KD:s partistyrelse.
Nu visar SD:s partiledare Jimmie Åkesson sitt stöd för Busch.
”En fullt rimlig prioritering i ett närmast omöjligt livspussel”, skriver han.

ANNONS
|

På söndag ska alla partiledare mötas i den stora partiledardebatten SVT:s Agenda.

Så sent som på måndagsmorgonen gick SVT ut med att samtliga partiledare ska delta. Men det stämmer inte.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har åkt iväg och ersätts i stället av socialminister Jakob Forssmed (KD).

”Nu på söndag är jag glad att Jakob kommer att företräda Kristdemokraterna igen i debatten när jag är bortrest med mina barn. Jag önskar Jakob lycka till och ser framemot nästkommande partiledardebatter, nu närmast två till i juni för den som vill se”, skriver Ebba Busch.

Enligt Aftonbladets uppgifter har Ebba Busch i ”största hemlighet” tagit semester och befinner sig utomlands. Samtidigt uppger tidningen att hon varken informerat sin partistyrelse om detta eller SVT om detta.

ANNONS

Johan Klefbom, som sköter mediakontakter på SVT, uttalar sig i Aftonbladet:

– Det är ju flera månader som de har känt till det i alla fall, säger han.

Klefbom säger samtidigt till tidningen att det är väldigt ovanligt att en partiledare inte medverkar i debatten.

– Det är extraordinärt, tanken är ju att det är partiledarna som ska debattera.

Får stöd av SD-ledaren

Efter rapporteringen om Buschs frånvaro går Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson ut och visar sitt stöd för KD-ledaren.

”Att en partiledare och nyinstallerat statsråd, efter ett stentufft valår och regeringsskifte, väljer att åka på semester med sina barn istället för att delta i ännu en av alla debatter, tycker jag är en icke-fråga. En fullt rimlig prioritering i ett närmast omöjligt livspussel”, skriver han på sin Instagram.

Åkesson själv berättar att han kommer att missa riksdagens partiledardebatt i juni då den krockar med hans sons skolavslutning.

”Det kommer många debatter framöver, men möjligheterna att skapa minnen med sina barn är begränsade i både tid och rum”, skriver han.

LÄS MER:Andersson om Busch: ”Har en förmåga att ändra sina stories”

LÄS MER:Ebba Busch: Jag känner mig som Göran Persson

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS