FOTO: ARKIVBILD och GOOGLE MAPS
FOTO: ARKIVBILD och GOOGLE MAPS

Duo knivrånade offer på blindkäpp

En 54-årig man med kraftigt reducerad syn rånades sent under fredagskvällen i Ystad. Rånarna knivhögg mannen och stal hans mobil och blindkäpp.

ANNONS
|

Det var igår kväll vid 22-tiden som den 54-årige mannen var på väg till sitt hem i Ystad när han plötsligt stoppades avtvå okända män.Mannen har enligt polisen en funktionsnedsättning i form av kraftigt reducerad syn.

–De hotar honom med kniv och tvingar till sig hans mobiltelefon. I samband med dettar rånarna även mannens glasögon och hans blindkäpp, säger Stefan Söderholm, informatör vid Skånepolisen.

Mannen ska inte ha gjort något motstånd. Trots det skadade rånarna honom.

–Han blir knivhuggen i ena handen. Det blirett djupt sår som får sys med totalt nio stygn. Sedan tar han sig på något sätt till akuten, berättarSöderholm.

ANNONS

Polisen: "Brist på empati"

Det var först när mannen komin på akutmottagningen i Ystad som brottet anmäldes. En av polisens patruller var nämligen där i ett annat ärende.Rånet registrerades vid polisens regionledningscentral vid klockan 00:30.

– Det är lågt att man ger sig på nån som har en funktionsnedsättning. Att man dessutom tar ifrån honom hans hjälpmedel visar på en total brist på empati, menarSkånepolisens Stefan Söderholm.

Polisen söker nu efter de misstänkta gärningsmännen.Rånoffret har till följd av sin funktionsnedsättninglämnat vaga signalement.

– Det går dåligt för oss eftersom vi har så lite att gå på, men vihoppas att någon som läser om det här kanske har sett nåt och hör av sig till oss. Man kanske kopplar ihop något avvikande man sett under gårdagsnatten som kan hjälpa oss att hitta gärningsmännen, sägerStefan Söderholm, informatör vid Skånepolisen.

ANNONS