Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Drunkningsmordet: Så förklarar han misstankarna

Kvinnan i 40-årsåldern är misstänkt för att ha mördat sin make genom att dränka honom vid föräldrarnas sommarstuga. Till sin hjälp ska hon ha haft en man i 25-årsåldern. I ett yttrande från frivården framgår mannens teori om misstankarna som riktas mot honom: "Som hämnd för en konflikt".

I somras ringde en kvinna SOS Alarm från sin sommarstuga i Arboga:
– Hjälp, jag har hål i kroppen.
När polisen kom till platsen hittade de kvinnan svårt skadad och hennes make död.
Misstankarna riktades snart mot parets dotter - en kvinna i 40-årsåldern. Tillsammans med sin sambo misstänks hon ha utsatt föräldrarna för mord och mordförsök.
Pojkvännen i 20-årsåldern har erkänt brotten och har i förhör sagt att kvinnan i 40-årsåldern körde honom till brottsplatsen.

LÄS MER: Misstänkta dottern om relationen till sina föräldrar

Misstänks för drunkningsmord

Men detta är inte de enda brott kvinnan misstänks för. Hon tros även ligga bakom drunkningsmordet på sin make.
Han hittades död vid samma sommarstuga i Arboga, där föräldrarna attackerades, sommaren 2015.
Först trodde polisen att det var en drunkningsolycka men efter att ett försäkringsbolag börjat misstänka att det rörde sig om ett bedrägeri återupptogs förundersökningen.
Kvinnan hade tecknat en livförsäkring på mannen ett halvår före hans död. Dog maken skulle hon få 2,5 miljoner kronor. Och bara en månad efter att kvinnan, utan makens vetskap, tecknat försäkringen försökte hon förgifta honom.

LÄS MER: Uppgifter: Mannen lurades in i dödsfällan

Lurades in i dödsfälla

Enligt VLT ska maken ha lurats in i dödsfällan. Han trodde att han skulle få skjuts att hämta sina barn - men i stället ska han ha blivit mördad.
Leif GW Persson är övertygad om att kvinnan i 40-årsåldern fått hjälp av tre personer.
– Det är väl ingen konst att räkna ut. Jag vet precis vilka det handlar om och jag vet vad det handlar om, har kriminologen tidigare sagt.
Till en början anhölls tre personer - samtliga med koppling till kvinnan. Men det var bara en av dem som begärdes häktad. Mannen i 25-årsåldern sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för drunkningsmordet.

Mannens teori om misstanken

I ett yttrande från frivården framgår hans teori om varför han är misstänkt för inblandning i drunkningsmordet. Till Kriminalvården har han sagt att han nekar till brott: "han tror att han är misstänkt för att en annan person angett honom som hämnd för en konflikt dem emellan", som Aftonbladet skrev om först.
Mannen är tidigare dömd för brott. Bland annat narkotikabrott och trafikbrott: "Han betraktar brotten som "dumheter", står det i handlingen.

Beställt mord

I förra veckan blev det känt att kvinnan i 40-årsåldern misstänks för att ha beställt mord vid flera tillfällen. Det rör sig om flera olika offer vid totalt åtta tillfällen, enligt Expressen.
– Det är personer som hon har haft kontakt med och fattat misshag till. Alla som har stått i vägen ska också röjas ur vägen, har Leif GW Persson sagt till tidningen.
Brotten rubriceras som stämpling till mord.
Kvinnan i 40-årsåldern är dessutom misstänkt för försök till grovt bedrägeri, förberedelse till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning, givande av muta och hot mot tjänsteman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.