Drottning Silvia skadade sig under måndagsmorgonen i samband med att hon ramlade på Drottningholms slott. Bilden är från i september och togs i samband med att drottningen digitalt deltog i en invigning av ett barnsjukhus i Tyskland.
Drottning Silvia skadade sig under måndagsmorgonen i samband med att hon ramlade på Drottningholms slott. Bilden är från i september och togs i samband med att drottningen digitalt deltog i en invigning av ett barnsjukhus i Tyskland. Bild: Kungl. Hovstaterna

Drottning Silvia skadad efter fall

Drottning Silvia, 77, har drabbats av frakturer i höger handled efter ett fall i hemmet. Hon fördes till sjukhus och har gipsats. ”Drottningen fick därefter vård vid Danderyds sjukhus”, skriver hovet i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Olyckan inträffade på Drottningsholms slott tidigt på måndagsmorgonen och skadade höger handled. Drottningen kördes till Danderyd sjukhus där hon nu har undersökts.

– Där konstaterades att drottningen hade fått frakturer i handleden, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till TT.

Drottningen är nu gipsad och har återvänt till Drottningholms slott.

”Drottningen är återigen hemma på Drottningholms slott och mår efter omständigheterna väl”, meddelar hovet.

Huruvida skadan kommer att påverka drottningens uppdrag framöver är ännu oklart, enligt Margareta Thorgren.

– Det är för tidigt att säga. Just nu ser programplanerarna över det. De kommande uppdrag som drottningen har är ju i och med pandemin digitala, men det är ändå något vi får återkomma till, om det blir någon ändring i programmen, säger hon.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS