Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/12

Drottning Silvia: Det spökar på Drottningholms slott

I ett program som SVT sänder den 5 januari berättar drottning Silvia att det spökar på Drottningholms slott, vilket Expressen tidigare skrivit om. – Det finns spöken, det finns många, säger hon i programmet som sänds den 5 januari i SVT1.

Det är i programmet "Drottningholms slott - ett kungligt hem" som börjar sändas klockan 18.30 i SVT1 på torsdag som Silvia delar med sig om att slottet är hemsökt av många - men snälla spöken.

Slottet börjades byggas på 1600-talet och i dag bor kungaparet i en del av slottet. Resten är öppet för besökare.

– Det finns mycket historia kvar här, det finns också små vänner... spöken. De är alla mycket vänliga, men man känner ibland att man inte är helt ensam. Så kom och känn själv, gå omkring här när det är mörkt och så. Det är väldigt spännande, säger drottning Silvia i programmet, skriver Expressen.

Samtidigt betonar Silvia att spökena är snälla och att hon inte blir rädd för dem utan att de är snälla spöken.

"Det finns mycket energi i det här huset"

Kungens syster, prinsessan Christina, intervjuas också i programmet. Även hon delar åsikten om spökens närvaro på Drottningholms slott.

– Det är klart att det gör. Det spökar i alla gamla hus. Det gör det definitivt. Det finns mycket energi i det här huset och det vore ju konstigt om det inte tog sig uttryck i lite ljud och skepnader. I alla gamla hus finns det berättelser om spöken, säger hon i programmet.

LÄS MER: Drottning Silvia hemma från sjukhuset

"Det finns många"

Hon berättar också att hon tror att det är människans fantasi som talar och att den lätt kan skena i väg när det blir skymning.

I programmet får drottningen frågan om hon själv har upplevt spökenas närvaro.

– Det finns spöken, det finns många, säger hon och betonar en ytterligare gång att det är snälla spöken.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.