Driftstörningar stoppade körkortsprov

Både Transportstyrelsen och Luftfartsverkets hemsidor låg nere under tisdagen, något SVT rapporterat om. Då myndigheternas system är sammankopplade med Trafikverkets gick det inte att genomföra några körkortsprov.

ANNONS
|

Transportstyrelsens teknikproblem pågick från 14-tiden på tisdagen. Enligt presschef Mikael Andersson beror haveriet på ett problem hos Telia, något som medförde att alla it-lösningar som kräver internet ligger nere.

– Det går just nu inte heller att göra körkortsprov hos Transportstyrelsen eftersom det finns kopplingar mellan våra system, sade Mikael Andersson till SVT.

Sofia Lindahl, kommunikationschef på Trafikverket Förarprov, sade i sin tur att drygt 600 personer som skulle göra teoriprovet hade drabbats av stoppet. Dessa ska nu få hjälp att hitta nya provtillfällen.

– Vi har gott om tider för teoriprov just nu och hjälper kunderna att boka om tider, säger hon.

ANNONS

Enligt SVT har andra tjänster hos Trafikverket inte påverkats av de tekniska problemen.

Felet var planerat underhåll

Roija Rafii, pressansvarig vid Telia, bekräftade för GP att man hade en pågående driftstörning.

Är det bara myndigheter som påverkas, eller även privatpersoner?

– Det enda jag kan bekräfta just nu är att vi har en driftstörning som påverkar ett antal kunder, säger Rafii.

Men runt klockan 20.40 uppdaterar Rafii med att problemet var löst. I ett sms skriver hon att deras tekniker ”ringat in och åtgärdat felet”, samt att orsaken bakom var ett planerat underhållsjobb.

Transportstyrelsens kommunikatör Sofie Andersson bekräftar att deras hemsida åter fungerar som den ska.

– För en liten stund sedan fick jag besked om att de är åtgärdade, och nu är vår webb uppe och snurrar igen, säger hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS