Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dragracingförare i våldsam krasch

En förare från Hedekas i Bohuslän miste kontrollen över sin bil vid EM i dragracing i Tierp. Bildelar flög runt den voltande bilen och föraren fördes till sjukhus med helikopter.

Vid EM i dragracing i Tierp deltog en man från Hedekas. Vid målgången körde föraren i närmare 270 kilometer i timmen när något gick snett.

– Han tappade kontroll över bilen och försökte parera. Men han kom i väldigt hög hastighet så bilen hamnade på sidan och började snurra. Det flög bildelar överallt och av bilen var det bara skrot kvar, säger Peter Bolhin som var fotograf på plats vid tävlingen.

Efter olyckan blev det helt tyst i publiken, ingen sa någonting då de inte visste hur det hade gått för mannen. Ett par minuter senare meddelade dock speakerrösten att det inte var någon allvarlig fara med föraren.

– Förarna är väldigt skyddade i bilarna. De har skyddskläder och får många genomgångar i säkerhetsrutiner. Det senaste jag har hört är att han var vid medvetande när räddningspersonalen på plats fick ut honom ur bilen, säger Nina Fjätvall, pressansvarig vid tävlingen.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där han vårdas.

Enlig sjukhuset är mannens skador inte livshotande skador.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.