Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I dag meddelar Eskilstuna tingsrätt dom mot en 26-årig man som åtalats för att ha deltagit vid stölden av begravningsregalier från Strängnäs domkyrka för ett år sedan.

Dom för regaliestölden i Strängnäs

En 22-årig man har redan dömts till 4,5 års fängelse för att ha stulit begravningsregalierna vid en fräck kupp mot Strängnäs domkyrka. I dag meddelar Eskilstuna tingsrätt dom mot en 26-årig man som åtalats för att ha deltagit vid stölden för ett år sedan.

Den 26-årige mannen är enligt åklagare Isabelle Bjursten den andra person som vittnen såg vid stölden i somras. En 22-åring dömdes redan i februari för grov stöld sedan han erkänt att det var han som tagit de kulturhistoriskt ovärderliga föremålen.

Som bevis mot 26-åringen anförde åklagaren dna som hittats på de stulna begravningsregalierna. Dessutom hävdar hon att han gjort en swishbetalning från sin telefon till en man som bogserade männens flyktbåt efter en grundstötning.

26-åringen har varit häktad sedan i februari i år. Misstankar riktades mot honom sedan det stulna kyrkguldet återfunnits på en parkeringsplats.