Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Jennie Nilsson, i mitten, är en av de nya ministrarna.

Doldisen Jennie Nilsson ny landsbygdsminister

"Ett av landets viktigaste politikområden", säger Jennie Nilsson (S) om landsbygdsfrågorna, när hon presenteras som ny landsbygdsminister efter avgångne Sven Erik Bucht.

Jenni Nilsson har suttit i riksdagen i 12 år, och kommer från glesbygden i Hylte i Halland, berättar hon. Nu är hon sugen på att åstadkomma resultat som ny minister med ansvar för just landsbygden.

- Jag vill åstadkomma politik på riktigt, säger hon till TT.

Hennes inriktning på senare år är näringspolitik, hon har suttit i näringsutskottet i sex år, där hon också varit ordförande, berättar hon.

- Det här är ett av landets viktigaste politikområden, men det krävs att vi tar tillvara möjligheten till arbete och att driva företag i hela landet. För det krävs en aktiv politik, säger hon.

Hela Sverige

- Det ska gå att leva, bo och utvecklas i hela Sverige, och för det krävs flera saker.

Hon ser landsbygdsfrågorna som en blandning av flera olika områden, både infrastruktur, utbildning och näringsutveckling.

- Jag är glad och nöjd med att det här området har en stor tyngd i januariöverenskommelsen. Det innebär ett stort ansvar som statsråd, och jag har för avsikt att fortsätta att utveckla det som påbörjats, säger Jennie Nilsson.

Hon tror inte att det kommer att vara så omöjligt att få gehör från stödpartierna.

- Jag har varit kommunalråd, och samverkat med både Centern, Liberalerna och också Moderaterna, berättar hon.

Mer i fokus

Jennie Nilsson tycker att landsbygdsfrågorna kom mer i fokus under den förra mandatperioden. Då togs exempelvis den nya livsmedelsstrategin fram. Nu ser hon fram emot att arbeta vidare i samma anda.

- När det gäller landsbygdfrågor ligger Centern och Socialdemokraterna ganska nära, tycker jag. Det finns mer samsyn än splittring.

Hon berättar att hon fick frågan om hon ville bli minister för några dagar sedan.

- Jag bad om, och fick, betänketid. Jag har funderat igenom detta noga.