DNA-test på en misstänkt sexualbrottsling i Tyskland kan leda till att en fyra år gammal barnvåldtäkt kan lösas. Arkivbild.
DNA-test på en misstänkt sexualbrottsling i Tyskland kan leda till att en fyra år gammal barnvåldtäkt kan lösas. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

DNA-träff i Tyskland kan lösa Malmövåldtäkt

ANNONS

En fyra år gammal våldtäkt på en 14-årig flicka i Husie i Malmö kan vara på väg mot en lösning tack vare ett europeiskt samarbete. Ett DNA-test på en 39-årig svensk medborgare som gripits i Tyskland för sexualbrott gav också träff på Malmövåldtäkten, något som Sydsvenskan var först att skriva om.

– Min bedömning är att utsikterna att mannen kommer att åtalas i Sverige för våldtäkten i Husie är goda, säger kammaråklagare Kajsa Cavallin till SVT Skåne.

Våldtäkten skedde vid Husiegårdens idrottsplats mitt på dagen i juli 2016. Den misstänkte gärningsmannen kom på cykel, stannade vid flickan och drog sedan in henne i ett buskage och våldtog henne. Cirka 400 män fick lämna DNA-prov genom topsning men det blev ingen träff.

ANNONS

– Det är fantastiskt när det resultatet dimper ner. Att nu, så här en lång tid efteråt, få möjlighet att komma till punkt, säger Kajsa Cavallin till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS