Demoskop: M har vänt det brutala raset

Enligt en ny opinionsmätning har Moderaterna och partiledaren Anna Kinberg Batra vänt det våldsamma raset i opinionen och studsat uppåt igen. I en annan mätning anser fler väljare att en borgerlig regering skulle göra bättre jobb än dagens rödgröna.

ANNONS
|

Det brutala raset för M efter den utsträckta handen till Sverigedemokraterna (SD) är brutet i Expressens och Demoskops aprilmätning, där M går upp med 1,2 procentenheter till 17,8 procent.

Centerpartiet (C) fortsätter sin frammarsch, med 1,4 procentenheter till 13,5 procent. Liberalerna går också fram, med 0,9 enheter till 6,0 procent medan Kristdemokraterna backar 0,2 enheter till 2,8 procent.

Sammantaget gör det att Allianspartierna leder över det rödgröna blocket med 40,1 mot 39,3 procent.

Socialdemokraterna backar 1,6 enheter till 26,2 procent, Vänsterpartiet tappar 0,5 enheter till 7,4 procent och Miljöpartiet står stilla på 5,7 procent.

ANNONS

SD tappar 0,4 enheter till 17,8 procent.

Ingen av förändringarna i mätningen, med 1250 svarande, är statistiskt säkerställd.

I en Ipsos-mätning med 1618 svarande som Dagens Nyheter publicerar tycker 27 procent att dagens regering gör ett bra jobb, medan 36 procent tror att en Alliansregering skulle göra det bättre. 39 procent anser att den rödgröna regeringen gör ett dåligt jobb, medan 26 procent tror en Alliansregering skulle göra det sämre.

TT

ANNONS