Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

De brygger Sveriges bästa öl

I helgen är det Stockholm Beer & Whisky-mässa. Där tävlar öl-whiskeymakare från hela världen om det prestigefyllda priserna. I kategorin Sveriges bästa öl, tog en Göteborgare hem guldmedaljen.

Bryggeriet Poppels startade sin produktion 2012. Och redan tidigt i karriären fick en viss Dipa uppmärksamhet för sina smaker. 

– Den röstades fram till Sveriges godaste öl på Sveriges största ölblogg 2013, säger Mats Wahlström som är presstalesman för bryggeriet Poppels. 

Och under helgens öl och whiskeyfestligheter blev det dags för pallplats igen. Poppels Double India Pale Ale fick silvermedalj i kategorin "Internationell Ale" och guldmedalj i kategorin "Sveriges bästa öl". 

– Det känns jätteroligt. Särskilt eftersom att festivalen har så många internationella gäster som tävlar med sina öl, så vi är jätteglada, säger Mats Wahlström. 

Han beskriver en Dipa som en Ipa extra allt. 

– Dipa är en amerikansk uppfinning. Man tar helt enkelt en Ipa och lägger på mer krut. Det är mer vätska, mer alkohol, mer humle och mer smak helt enkelt. 

Vad är hemligheten bakom att brygga Sveriges godaste öl? 

– Det viktigaste är att ha bra råvaror. Sen gäller det att verkligen prova fram receptet. Vi brygger alla våra öl väldigt många gånger innan vi får fram rätt recept. Vi brygger och brygger så att vi får fram bättre och bättre smaker, och sen första gången när vi brygger en lite sämre öl, går vi tillbaka till receptet innan. 

Att dricka Ipa och Dipa är ju något som förknippas lite med hipsterkulturen. Skulle du säga att ni är hipsters?

– Haha, nej jag är 50 år så jag tycker inte att jag är någon hipster. När vi startade vårt bryggeri var vi 15 personer i väldigt olika åldrar och med olika bakgrunder. Så det är kärleken till ölet som håller oss samman, inte att vi skulle vara hipsters. 

 

Såhär såg det ut när Poppelsgänget firade vinsten. 

 

 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.