Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det tog tre och halv dag för Max Lindell att åka från Landskrona till Göteborg på sin pennyboard. Bild: Johannes Sterner
Det tog tre och halv dag för Max Lindell att åka från Landskrona till Göteborg på sin pennyboard. Bild: Johannes Sterner

De åkte från Landskrona till Göteborg – på skateboard

Max Lindell och Johannes Sterner anlände till Göteborg efter en lång och svettig resa. Skåningarna har nämligen färdats hela vägen från Landskrona på skateboard respektive cykel för att samla ihop pengar till en skatepark i sin hemstad.
– Det har sprutat ut svett och jag har haft mycket, mycket kramp i mina ben, säger Max Lindell.

Landskronakillarna Max Lindell och Johannes Sterner har tillbringat många timmar på en skatepark i hemstaden Landskrona. Eftersom att de vill utöka parken beslutade Max Lindell att starta en insamling och samtidigt åka hela vägen till Göteborg – på sin bräda.

När kompisen Johannes Sterner fick nys om idén nappade han direkt.

– Jag tyckte det lät som en riktigt dum idé så jag kände att jag vill följa med, säger han och skrattar.

Tog över tre dygn

Resan påbörjades i måndags i förra veckan och avslutades på Göteborgs centralstation tre och en halv dag senare. Max Lindell åkte hela vägen på en pennyboard, som är en liten skateboard. Kompisen Johannes Sterner åkte med på cykel och dokumenterade färden på sociala medier.

– Vi har fått se mycket som vi inte hade fått se annars, säger Max Lindell.

På vägen stötte de på olika typer av patrull. För små regnskydd, förstörda kullager på brädan och vädermakter som försvårat färden är några av parametrarna som bidragit till svårighetsgraden.

Och att åka skateboard i ösregn är inte det lättaste.

– Det blir inget fäste, man får stå helt stilla med framfoten och ta fart med vänstern. I backarna får man försöka bromsa, min sko är helt slät nu, säger Max Lindell.

Johannes Sterner tar vid:

– Jag har aldrig sett sådan mental styrka som jag sett i honom. Tolv timmar i ösregn på en skateboard på landsvägar i ett län vi nästan aldrig har varit i. Till och med jag ville lägga av och det var på cykel, säger han.

LÄS MER: Göteborgarna som vill skriva OS-historia – på skateboard

Packningen innehöll bland annat tält och vindskydd. Bild: Johannes Sterner
Packningen innehöll bland annat tält och vindskydd. Bild: Johannes Sterner

Fått in över 4 500 kronor

Drivkraften bakom färden är alltså en insamling för att bygga ut en skatepark i Landskrona. Insamlingen sker på Facebook där man kan swisha pengar. Hittills har minst 4 500 kronor kommit in till insamlingen.

Max Lindell, som idag är 31 år har skejtat i parken sedan 8-årsåldern och vill nu ge tillbaka till kommande generationer.

– Vi samlar in pengar för att bygga ut fler ramper till ungdomarna, det är några saker som saknas i parken, säger Max Lindell.

Även om färden tog på både psyket och fysiken på killarna beskriver de ändå resan som lyckad. Det gick så pass bra att Max Lindell och Johannes Sterner har nya skateboardresor i kikaren.

– Vi söker alltid nya utmaningar och vi har redan börjat spekulera inför vårt nästa projekt, säger Max Lindell.

Vad är det för projekt?

–Det kan vi inte avslöja än, men jag kan säga att jag ska skejta över ett helt land, säger Max Lindell.

LÄS MER: Skulle till Paris – hamnade på toppen av Kebnekaise

LÄS MER: Full fart när Ingrid, 75, cyklade genom Europa

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.