Bornholm, cirka fyra landmil från Skånes sydkust.

Danmark utreder färjeincidenten

ANNONS

Efter att två färjor var nära att kollidera på Östersjön under lördagsnatten kommenterar nu danska Sjöfartsstyrelsen incidenten.

– Vi är medvetna om det som skedde och väldigt bekymrade över det. Det undersöks nu och särskilt försöker vi ta reda på vad som ledde fram till situationen och vad företaget gör för att undvika det i framtiden, säger Martin John, chef för fartygsundersökning och certifiering vid danska Sjöfartsstyrelsen.

Myndigheten kommer även att se över om det är några rutiner som inte har följts och om något förfarande stridit mot regelverket.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men vi kommer att vidta nödvändiga åtgärder när utredningen är klar.

ANNONS

Färjorna trafikerar rutten Ystad–Bornholm och det var runt midnatt som de kom för nära varandra på danskt vatten. Ingen person skadades vid incidenten, men svenska Transportstyrelsen har begärt in en incidentrapport från rederiet.

TT har varit i kontakt med Bornholmslinjen som meddelat att man undersöker saken och återkommer.

Rättad: En tidigare version av texten illustrerades med en färja från ett rederi som inte var inblandat i incidenten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS