Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisavspärrningar vid det skogsparti i Hökarängen i södra Stockholm där kvinnan hittades nedgrävd i maj 2016. Arkivbild

Dödade sin unga fru – kan dömas till fängelse

En 41-årig man som åtalats för mordet på en ung kvinna i Hökarängen 2016 kan dömas till fängelse. En rättspsykiatrisk undersökning visar att mannen inte begick gärningen under påverkan av någon allvarlig psykisk störning.

För en knapp månad sedan stod det klart att Södertörns tingsrätt bedömer mannen som skyldig till att ha dödat den unga kvinnan. Då beslutade rätten nämligen att han skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning, då det ansågs bevisat att han begått "den i målet åtalade gärningen".

Undersökningen är nu klar och visar att mannen inte hade någon allvarlig psykisk störning vid tiden för gärningen. Han lider inte heller av någon allvarlig psykisk störning nu, och därmed finns det inga medicinska förutsättningar för att mannen ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård, konstaterar Rättsmedicinalverket.

41-åringen anklagas för att i mars 2016 ha dödat sin unga fru, för att sedan gräva ned henne i ett skogsområde i Hökarängen i södra Stockholm. Två månader senare hittades kroppen av en privatperson som rastade sin hund i området.

Misstankarna riktades snart mot den då 38-årige mannen, men han lämnade landet och tog sig till Iran. Först i juni förra året kunde mannen föras till Sverige.

41-åringen erkänner att han och kvinnan träffats vid tiden för mordet, men han nekar till brott. Han hävdar att paret promenerade i området när någon överföll och slog honom så att han svimmade. När han vaknade var hans unga fru borta.

Utredningen har visat att kvinnan inte längre ville vara tillsammans med mannen, och att hon känt sig rädd och hotad av honom.