Mannen dödades och fick sin penis avskuren. Mannen i 35-årsåldern, som tingsrätten bedömer ligga bakom mordet, ses dock inte som psykiskt sjuk.
Mannen dödades och fick sin penis avskuren. Mannen i 35-årsåldern, som tingsrätten bedömer ligga bakom mordet, ses dock inte som psykiskt sjuk.

Dödade man och högg av hans penis - ses inte som psykiskt sjuk

Mannen dödades och fick sin penis avskuren. Tingsrätten anser att en man i 35-årsåldern gjort sig skyldig till mord men att han behövde genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Nu har resultatet kommit - mannen ses inte som psykiskt sjuk.

ANNONS
|

I november i fjol inträffade ett brutalt mord i Kalmar.

Det hela började med att en man i 35-årsåldern och dennes flickvän av en slump träffade på en tidigare bekant. Trion gick och satte sig på en bar. Efter en stund anslöt sig en man i 55-årsåldern till sällskapet.

Efter en stund beslutade sig de fyra personerna för att ha efterfest hemma hos mannen i 55-årsåldern. Men efterfesten spårade ur.

– Det blev våldsamheter. (Mannen i 35-årsåldern) ska ha blivit arg på sin flickvän och plötsligt upptäckte man att han var våldsam mot (mannen i 55-årsåldern), har vice chefsåklagare Åsa Adolfsson sagt tidigare.

ANNONS

– Besinningslöst. Han har helt tappat konceptet. Det här är extra mycket våld, det är väldigt mycket knivhugg och skärskador, beskrev hon våldet som mannen i 55-årsåldern fick ta emot.

Skar av penisen

Det rörde sig bland annat om skärskador på halsen, knivhugg i ansiktet och på kroppen då bland annat hjärtat skadades. Skadorna var så allvarliga att han avled.

Dessutom ska mannens penis ha skurits av.

Rättsläkaren har inte kunnat ge svar på om mannen levde när han fick sin penis avskuren.

– Vi vet inte varför det sker. Det är väl en spekulation men jag tror att han är så besinningslös så han bara gör det. Jag kan inte säga att det finns en särskild tanke bakom detta, sa Åsa Adolfsson i samband med att stämningsansökan lämnades in.

Inspirerad av Bron

Exakt varför mannen fick sin penis avskuren är som sagt inte fastställt. Men det har under utredningen förekommit teorier om att maffian gjorde så om man skulle hämnas. Och att ett offer i kriminalserien Bron blev av med en penis på detta sätt - ett avsnitt som visades strax innan mordet.

Det är heller inte klarlagt varför mannen dödades. Offret var kanske bara på fel plats vid fel tillfälle, gissar åklagaren.

Den åtalade nekade i förhör till mord.

ANNONS

– Min inställning till delgivningen ja den har jag ju givetvis förnekat, säger han i förhör

Nekandet fortsatte i tingsrätten.

Några dagar efter att rättegången avslutades meddelade tingsrätten att de anser att det finns bevisning som styrkeratt mannen i 35-årsåldern gjort sig skyldig till mord, skriver Barometern. Tingsrätten ansåg dock att mannen skulle genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning.

Inte psykiskt sjuk

Nu har svaret på den rättspsykiatriska undersökningen kommit. Enligt den har gärningen inte begåtts under påverkan av en allvarlig psykisk störning.

Mannens försvarare har yrkat att socialstyrelsens rättsliga råd ska yttra sig om resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen. De skriver att den rättspsykiatriska utredningen inte är tillräckligt grundlig och att man kan ifrågasätta utredningens slutsatser. Åklagaren har inget emot att ett sådant utlåtande hämtas in.

Så när rättegången fortsätter är ännu oklart.

Åklagaren har tidigare yrkat på att mannen ska dömas till livstids fängelse, enligt Barometern.

ANNONS